Creëer een eigen talentpool.

Voordelen van een talentpool.

Uit onze advertenties komen verschillende kandidaten voort. Doordat wij vervolgens deze kandidaten screenen op vooraf opgestelde kenmerken, zorgen wij dat de best passende kandidaten overblijven. Doordat je niet al deze interessante kandidaten kunt aannemen, maar ze wel in aanmerking komen voor toekomstige vacatures behoud je ze nu overzichtelijk in jouw eigen talentenvijver. Omdat deze kandidaten al bekend zijn met het bedrijf en enthousiast zijn over de kansen die het bedrijf biedt, kan dit de kans vergroten dat jouw bedrijf de juiste persoon voor de vacature in deze talentenvijver kan vinden.

Identificeer nieuw talent.

Het identificeren en selecteren van geschikte kandidaten voor toekomstige vacatures: Dit betekent dat het talentpool team de arbeidsmarkt screent op zoek naar kandidaten met de juiste vaardigheden en ervaring voor specifieke rollen binnen het bedrijf. Ze kunnen dit doen door middel van het uitvoeren van wervingscampagnes, het beoordelen van cv’s en het voeren van sollicitatiegesprekken.

Ontwikkel relaties.

Het ontwikkelen van relaties met kandidaten: Na het identificeren van geschikte kandidaten, is het belangrijk om een goede relatie met hen op te bouwen. Dit kan door het houden van follow-up gesprekken, het bieden van professionele ontwikkelingsmogelijkheden en het aanbieden van feedback.

Beheer jouw talentpool.

Het beheren van de talentpool: Naast het identificeren en ontwikkelen van relaties met kandidaten, is het ook belangrijk om de talentpool actueel te houden. Dit betekent het regelmatig evalueren van de prestaties van kandidaten en het bijhouden van hun professionele ontwikkeling. Het beheren van de talentpool omvat ook het communiceren met kandidaten over toekomstige vacatures en het aanbieden van feedback over hun sollicitaties.

Ben jij klaar om het recruitmentproces binnen jouw organisatie te innoveren?

Ben jij klaar om het recruitmentproces binnen jouw organisatie te innoveren?

Inspiraties.
Bekijk hier onze laatste artikelen omtrent alles dat jouw organisatie kan helpen het recruitmentproces te innoveren en te optimaliseren.