Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Neem contact op!

   +316 196 255 29   Lindberghstraat 5, Hoogeveen

HomeBlogJob MarketingWaarom zou je recruitment uitbesteden?

Waarom zou je recruitment uitbesteden?

Uitbesteden van recruitment kan voor veel organisaties een verstandige keuze zijn. Door het uit te besteden aan een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in recruitment, kunt u tijd en geld besparen en tegelijkertijd profiteren van hun expertise en ervaring. Hieronder volgen enkele redenen waarom het uitbesteden van recruitment verstandig kan zijn.

1. Bespaar tijd door recruitment uit te besteden

Ten eerste kan het uitbesteden van recruitment helpen om tijd te besparen. Zoeken naar geschikte kandidaten voor een openstaande vacature kan een tijdrovend proces zijn. Het verzamelen van cv’s, het afnemen van sollicitatiegesprekken en het doen van achtergrondonderzoek kan veel tijd in beslag nemen. Door dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf, kunt u deze taak uit handen geven en zich concentreren op andere belangrijke aspecten van uw werk.

2. Bespaar geld met het uitbesteden van recruitment

Ten tweede kan het uitbesteden van recruitment u helpen om geld te besparen. Het inhuren van een professioneel bedrijf kan op de lange termijn goedkoper zijn dan het in-house doen van recruitment. Dit komt omdat professionele bedrijven over de middelen en de expertise beschikken om snel en efficiënt kandidaten te vinden. Bovendien kunnen zij vaak betere deals sluiten met potentiële werknemers, wat kan leiden tot lagere wervingskosten. Doordat wij werken met een ATS systeem, zorgen wij ten alle tijden dat ieder geïnvesteerde euro beter wordt geïnvesteerd. Dit komt omdat ons ATS systeem op analytische data draait en daarom exact weet hoe, wanneer en waar het budget in te zetten. Benieuwd wat een ATS inhoudt en wat de voordelen zijn? Bekijk dan ons artikel www.rekroot.nl/wat-is-een-ats-systeem-en-wat-zijn-de-3-grootste-voordelen/.

3. Krijg meer gekwalificeerd personeel binnen

Ten derde kan het uitbesteden van recruitment helpen om gekwalificeerde kandidaten te vinden. Professionele bedrijven die gespecialiseerd zijn in recruitment hebben vaak toegang tot een groter netwerk van kandidaten en kunnen daardoor snel geschikte kandidaten voor uw vacature vinden. Bovendien kunnen zij u helpen om kandidaten te selecteren op basis van specifieke vaardigheden en kwalificaties, zodat u zeker weet dat u de juiste persoon voor de baan in huis haalt. Meer informatie over waarom het zo belangrijk is om actief te zijn op social media kun je vinden via www.subbs-social.nl/benieuwd-waarom-het-actief-zijn-op-social-media-zo-belangrijk-is/.

"Dingen doen die je zelf kunt zijn net zo belangrijk als de dingen die je niet zelf kunt"
Rekroot - Damian Kroezen
Damian Kroezen
Recruiter

4. Versterk je bedrijfsimago

Ten vierde kan het uitbesteden van recruitment helpen om uw bedrijfsimago te versterken. Door een professioneel bedrijf in te huren voor recruitment, kunt u ervoor zorgen dat uw wervingsproces soepel verloopt en dat potentiële werknemers een positief beeld krijgen van uw bedrijf. Dit kan helpen om het imago van uw bedrijf te verbeteren. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om het imago vorm te geven via social media. Ook social media zou je kunnen uitbesteden om op die manier de cirkel rond te maken.

Samenvattend

Door de recruitment uit te besteden kun jij je focussen op waar je echt goed in bent. Door de recruitment uit te besteden heb jij tijd om jouw ding te doen. Daarnaast kan het uitbesteden op de langere termijn veel geld besparen. Wanneer de recruitment in-house wordt uitgevoerd, is er vaak niet de juiste kennis en worden budgetten niet optimaal ingezet. Doordat Rekroot exact weet hoe de potentiële  doelgroep te bereiken, creëer je een sterk imago bij zowel de huidige werknemer als de potentiële nieuwe werknemers.

Meer over Rekroot

Rekroot is de totaaloplossing in het innoveren van het recruitmentproces binnen bedrijven en revolutionair op het gebied van Job Marketing. Door onze jarenlange ervaring in de online marketing en ons datagedreven systeem, weten wij exact hoe wij een vacature online kunnen ‘vermarkten’ in een tijd waar het vinden van personeel erg lastig is. In deze wispelturige periode binnen de arbeidsmarkt voelt het goed om een steentje bij te kunnen dragen aan de verschillende personeelsbestanden van bedrijven. Wat dat betreft vinden wij samen groeien erg belangrijk. Meer over ons en onze werkwijze kun je hier vinden.

Rekroot - Damian Kroezen & Marc Schutte

Vraag hier de tips aan

Ben jij klaar om je recruitment proces te innoveren? Laat je naam, telefoon en mail achter!

Je ontvangt de tips direct in je mail!

  • Diensten
  • Pakketten
  • Cases
  • Blog
  • Over ons

Gegevens

Telefoon: 0621349742
Email: info@rekroot.nl
KVK: 77369920
BTW: NL860986378B01
Adres: Lindberghstraat 5
7903 BM Hoogeveen
Nederland

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 9.00 – 18.00
Zaterdag – Zondag gesloten