Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Neem contact op!

   +316 196 255 29   Lindberghstraat 5, Hoogeveen

HomeBlogJob MarketingWat is een ATS systeem en wat zijn de 3 grootste voordelen?

Wat is een ATS systeem en wat zijn de 3 grootste voordelen?

Een Applicant Tracking System (ATS) is een soort software die wordt gebruikt door werkgevers om het proces van het aannemen van nieuw personeel te beheren. Dit betekent dat ATS-systemen worden gebruikt om cv’s en sollicitatieformulieren te verzamelen, te organiseren en te evalueren om te bepalen welke kandidaten geschikt zijn voor een functie.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een ATS-systeem. Hieronder zijn de drie grootste voordelen opgesomd:

1. Automatisering van het sollicitatieproces

Een ATS-systeem kan het proces van het aannemen van nieuw personeel vereenvoudigen en versnellen door automatisering. Bijvoorbeeld, in plaats van handmatig cv’s en sollicitatieformulieren te moeten lezen en evalueren, kan een ATS-systeem dit proces automatiseren door te zoeken naar bepaalde kernwoorden en criteria om te bepalen welke kandidaten geschikt zijn voor een functie. Dit betekent dat werkgevers meer tijd en moeite kunnen besparen bij het zoeken naar geschikte kandidaten.

Doordat wij met ons ATS de focus leggen op Employer Branding en Job Marketing, kunnen wij bedrijven voorzien van nieuwe gekwalificeerd personeel. Op deze manier kunnen wij het recruitmentproces binnen een organisatie verbeteren en versnellen. Het ATS beschikt over analytische data, waardoor ieder geïnvesteerde euro in advertenties op een kwalitatief betere wijze wordt ingezet. Zelf proberen een succesvolle wervingscampagne op te zetten? Bekijk dan ons artikel www.rekroot.nl/succesvol-een-wervingscampagne-opzetten-in-5-stappen/.

"Met technologie ontdek je de kansen van morgen in plaats van te denken aan de problemen van gisteren"
Rekroot - Damian Kroezen
Damian Kroezen
Recruiter

2. ATS maakt selectieproces objectief

ATS-systemen kunnen helpen bij het garanderen van een eerlijk en objectief selectieproces. Aangezien de software automatisch cv’s en sollicitatieformulieren evalueert op basis van vooraf bepaalde criteria, kan dit helpen om subjectiviteit te verminderen en ervoor te zorgen dat elke kandidaat gelijke kansen krijgt. Dit kan bijdragen aan een positief werkgeversimago en kan helpen om te voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van discriminatie.

3. ATS kan een hulpbron zijn voor kandidaten

Een ATS-systeem kan ook nuttig zijn voor kandidaten omdat het hen kan helpen om hun cv en sollicitatiebrief te optimaliseren. Veel ATS-systemen gebruiken kernwoorden en criteria om cv’s te evalueren, dus door te weten wat voor soort woorden en ervaringen werkgevers zoeken, kunnen kandidaten hun cv’s aanpassen om een betere kans te maken om geselecteerd te worden. Dit kan ervoor zorgen dat kandidaten een betere kans maken om de functie te krijgen waar ze op solliciteren.

Ben jij nou benieuwd of wij ons ATS kunnen toepassen op jouw situatie? Laat het ons dan weten en neem contact op!

Meer over Rekroot

Rekroot is de totaaloplossing in het innoveren van het recruitmentproces binnen bedrijven en revolutionair op het gebied van Job Marketing. Door onze jarenlange ervaring in de online marketing en ons datagedreven systeem, weten wij exact hoe wij een vacature online kunnen ‘vermarkten’ in een tijd waar het vinden van personeel erg lastig is. In deze wispelturige periode binnen de arbeidsmarkt voelt het goed om een steentje bij te kunnen dragen aan de verschillende personeelsbestanden van bedrijven. Wat dat betreft vinden wij samen groeien erg belangrijk. Meer over ons en onze werkwijze kun je hier vinden.

Rekroot - Damian Kroezen & Marc Schutte

Vraag hier de tips aan

Ben jij klaar om je recruitment proces te innoveren? Laat je naam, telefoon en mail achter!

Je ontvangt de tips direct in je mail!

  • Diensten
  • Pakketten
  • Cases
  • Blog
  • Over ons

Gegevens

Telefoon: 0621349742
Email: info@rekroot.nl
KVK: 77369920
BTW: NL860986378B01
Adres: Lindberghstraat 5
7903 BM Hoogeveen
Nederland

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 9.00 – 18.00
Zaterdag – Zondag gesloten