Benieuwd wat wij jou kunnen bieden? Neem contact op!

   +316 196 255 29   Lindberghstraat 5, Hoogeveen

HomeBlogJob MarketingWat zijn de voordelen van Job Marketing?

Wat zijn de voordelen van Job Marketing?

DE VOORDELEN VAN JOB MARKETING!

In een tijd waar het krijgen van personeel lastiger is dan ooit is het voor bedrijven belangrijk om onderscheidend te zijn. Ga je jouw vacature op Indeed zetten, ga je de concurrent bij langs of laat je een briefje achter onder de ruitenwisser? Het kan allemaal werken voor jouw bedrijf, maar het is simpelweg niet de meest effectieve manier.

Dan vraag je je vast af, wat dan wel? Nou, dat is Job marketing! Job marketing is het uitzetten van een vacature onder een specifieke groep mensen die passen bij jouw bedrijf. Een tool die anno 2022 niet meer te missen is voor zowel de recruitment als de werkgevers. In dit artikel bespreken we de 3 grootste voordelen van Job marketing en waarom ze interessant zijn voor jouw situatie!

1. JE BEREIKT JE GEHELE DOELGROEP.

Tegenwoordig kiezen bedrijven nog altijd veel voor jobboards als Indeed, maar bereik je hier dan wel je hele doelgroep? Dat antwoord is nee, je bereikt hier simpelweg alleen de ‘actieve werkzoekenden’ en dat is zonde. Je pakt hiermee namelijk maar een hele kleine groep potentiële werknemers. Wist jij dat gebleken is, dat maar liefst 75% van jouw doelgroep latent werkzoekend is? Deze 75% potentiële werknemers geven namelijk aan een andere baan te overwegen op het moment dat het betere omstandigheden biedt. Door middel van gerichte advertenties via social media bereik je dus (bijna) altijd je volledige doelgroep!

2. JOB MARKETING BESPAART JE GELD.

Het is algemeen bekend dat het uitbesteden van je personeelswerving vaak veel geld kost. Zo kun je voor een uitzendkracht tussen de 1.9 en 2.6 x het uurtarief kwijt zijn. Voor een definitief verblijf zonder uitzendkosten lopen deze prijzen soms op tot wel 30% van het bruto jaarinkomen. Waarom zou je teveel betalen als het ook een stuk goedkoper kan? Bij Rekroot betaal je slechts een beperkt percentage over het bruto jaarinkomen en in sommige gevallen voor de advertentie- en opstartkosten. Onze werkwijze is effectiever, goedkoper en bereikt meer mensen, klinkt het niet perfect?

"Adverteren zonder een idee is als je hengel uitgooien in water waar geen vis zit "
Rekroot - Damian Kroezen
Damian Kroezen
Recruiter

3. LEADS WORDEN PERSOONLIJK BENADERD.

Job marketing is een persoonlijke manier van personeelswerving. Door middel van doelgerichte content, titels en afbeeldingen zorgen wij ervoor dat de lead een persoonlijk bericht krijgt. Doordat wij jouw vacature eerst helemaal uitlichten, weten wij exact op welke doelgroep wij ons moeten focussen. Zo weten wij de interesses, voorkeuren en locaties van de mogelijke werknemers. Wij bouwen de interesse altijd op aan de hand van het AIDA-Model.

Stap 1. Attention (attentie)
Tijdens deze stap adverteren wij met algemene informatie over jouw bedrijf. Zo laten we de voordelen zien, lichten wij jouw diensten uit en zorgen wij dat de potentiële werknemer jouw bedrijf kent. Want zeg nou eerlijk, wie gaat er bij een totaal onbekend bedrijf solliciteren?

Stap 2. Interest (interesse opwekken)
Dit is de volgende stap in het proces, hier wekken wij de interesse voor de job. We gaan hier dieper in op de diensten van jouw bedrijf en lichten de voordelen hiervan verder uit. Hiermee wekken we de interesse van de potentiële werknemer nadat hij in de eerste stap al kennis had gemaakt met het bedrijf.

Stap 3. Desire (verlangen)
In de derde stap van onze werkwijze zorgen wij dat de interesse overgaat naar verlangen. Nadat de persoon informatie kreeg over het bedrijf en de diensten, gaan we nu in op de voordelen van de vacature. In deze stap maken wij puntsgewijs duidelijk waarom deze vacature ideaal is. Zo noemen we het salaris, arbeidsuren, voordelen (eigen bus, buiten werken, thuiswerken etc.) en gebruiken wij foto’s die het verlangen moeten stimuleren (goede werkkleding, mooi weer op achtergrond, sfeerfoto’s). Na deze stap is het moment daar om persoon X tot actie over te laten gaan.

Stap 4. Action (actie)
Eindelijk… het moment is daar dat we wat actie kunnen verwachten. Tijdens deze stap is alles erop gericht om de potentiële werknemer tot actie over te laten gaan. Door de knoppen in de advertentie aantrekkelijk te maken zorgen wij dat de in deze stap de persoon doorklikt naar het sollicitatieproces. Vanaf dat punt gebruiken wij onze unieke werkwijze die wij natuurlijk niet zomaar prijsgeven. Dit kunnen wij natuurlijk altijd uitleggen in onze demo. Klik hier om hier een afspraak voor te maken.

Waarom is Job Marketing zo belangrijk?

In de huidige economische omgeving is job marketing erg belangrijk, omdat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te vinden. Met de toenemende globalisering en de groeiende concurrentie op de arbeidsmarkt, moeten bedrijven zich onderscheiden van andere werkgevers om de beste kandidaten te werven.

Job marketing omvat vaak het gebruik van verschillende middelen en kanalen om kandidaten te bereiken, zoals sociale media, carrièrewebsites, jobbeurzen en wervingsbureaus. Bovendien is het belangrijk om een sterk employer branding-beleid te hebben, zodat potentiële kandidaten een positief beeld hebben van het bedrijf en de werkomgeving.

Daarnaast is het ook belangrijk om te investeren in het creëren van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals goede salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden, om kandidaten te overtuigen om voor het bedrijf te kiezen.

Meer over Rekroot

Rekroot is de totaaloplossing in het innoveren van het recruitmentproces binnen bedrijven en revolutionair op het gebied van Job Marketing. Door onze jarenlange ervaring in de online marketing en ons datagedreven systeem, weten wij exact hoe wij een vacature online kunnen ‘vermarkten’ in een tijd waar het vinden van personeel erg lastig is. In deze wispelturige periode binnen de arbeidsmarkt voelt het goed om een steentje bij te kunnen dragen aan de verschillende personeelsbestanden van bedrijven. Wat dat betreft vinden wij samen groeien erg belangrijk. Meer over ons en onze werkwijze kun je hier vinden.

Rekroot - Damian Kroezen & Marc Schutte

Vraag hier de tips aan

Ben jij klaar om je recruitment proces te innoveren? Laat je naam, telefoon en mail achter!

Je ontvangt de tips direct in je mail!

  • Diensten
  • Pakketten
  • Cases
  • Blog
  • Over ons

Gegevens

Telefoon: 0621349742
Email: info@rekroot.nl
KVK: 77369920
BTW: NL860986378B01
Adres: Lindberghstraat 5
7903 BM Hoogeveen
Nederland

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 9.00 – 18.00
Zaterdag – Zondag gesloten